lördag 19 mars 2022

Iltasanomat selostaa päivän tapahtumia 19.3. 2022 suomeksi. SITAATTI

 https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008608788.html

IS SEURAA

Ukrainan sisäministeri: ”Räjähtämättömien kranaattien ja miinojen purkaminen vie vuosia”

IS seuraa Ukrainan sodan tilannetta tässä artikkelissa.

 

Pormestari: Taistelut Mariupolissa vaikeuttavat loukkuun jääneiden siviilien pelastamista

Satoja ihmisiä on loukussa teatterin kellarissa piiritetyssä Mariupolin kaupungissa Ukrainassa, kertoo BBC. Mariupolin pormestari Vadym Boitchenko kertoi BBC:lle, että kaduilla käytävät taistelut estävät siviilien pääsyä ulos kellarista. Viranomaisten mukaan Venäjä pommitti teatteria keskiviikkona.

Boitchenko kertoi BBC:lle, että teatterin rauniot pystytään raivaamaan ja ihmiset poistamaan kellarista vasta, kun taistelu tyyntyy. Boitchenkon mukaan alueella on tykistöä, panssarivaunuja ja ammuskelua monenlaisilla aseilla.

Boitchenkon mukaan Ukrainan joukot tekevät kaikkensa säilyttääkseen asemansa kaupungissa, mutta Venäjän joukot ovat suurempia.

Perjantaina viranomaiset kertoivat, että 130 ihmistä oli onnistunut pakenemaan ja että yli 1 000 oli edelleen kellarissa.

Boitchenko kertoi BBC:lle myös, että 40 000 ihmistä on onnistunut lähtemään kaupungista viimeisen viiden päivän aikana. 20 000 muuta odottaa evakuointia.

BBC:n mukaan Venäjä kiistää pommittaneensa rakennusta, joka oli selvästi merkitty siviilisuojaksi.

Venäjä ilmoitti edenneensä Mariupolin keskustaan – Harkova on Ukrainan mukaan torjunut hyökkäykset

Venäjän puolustusministeriö on ilmoittanut, että maan armeija ja separatistiliittolaiset ovat edenneet Mariupolin keskustaan ja taistelevat siellä ukrainalaisia vastaan. Strategisesti tärkeä Ukrainan eteläosassa sijaitseva kaupunki on ollut Venäjän pommitusten ja hyökkäyksen kohteena useita päiviä.

Mariupolin pormestari vahvisti BBC:lle, että taistelut olivat saavuttaneet Mariupolin keskusta-alueen. Ukrainan mukaan Mariupolista evakuoitujen siviilien määrä kasvoi perjantaina 9  000:lla.

Ukrainan antamien tietojen mukaan Venäjän joukot eivät sen sijaan ole edenneet maan koillisosan Harkovaan, jonka ne ovat piirittäneet. Ukrainalaiset niin ikään puolustavat pohjoista Tshernihivin kaupunkia.

STT


 

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar