onsdag 5 oktober 2016

Turkin vallankumousyritys ja jälkiseuraamukset

https://svenska.yle.fi/artikel/2016/07/21/turkiets-ambassador-helt-normalt-att-sa-manga-har-gripits
Mitä sanoo Turkin lähettiläs Helsingissä, kun maailmalla kulkee huhuja, että  Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan on tehnyt stalinistisen puhdistuksen maassaan. n 60 000 akateemikkoa, sanomalehtimiestä, lääkäriä, opettajaa ja sotilasta on poistettu amamtesitaan, viroistaan pidätetty ellei vielä pahempaa- aivan euroopan kynnyksellä.  (Hashiva-lehti kirjoittaa  tämän vuoden 1. numerossaan)
  •  Heinäkuussa 21.7. 2016   haastateltiin  Helsingissä suurlähettilästä (Liselott Lindström)
 Sitaatti:
"Turkiets ambassadör i Finland Adnan Başağa ordnade presskonferens på torsdagen. Enligt honom har mycket av informationen efter kuppförsöket i Turkiet byggt på rykten, och han ville berätta hur det egentligen står till.
– Ni ställer så svåra frågor, skrattar Adnan Başağa och bjuder presskåren på kaffe och turkish delight.
På onsdagskvällen utlyste president Recep Tayyip Erdoğan ett tre månader långt undantagstillstånd i Turkiet.

"Inget problem för samhället att så många sagts upp

Turkiet har gripit och avsatt tiotusentals människor efter kuppförsöket, men man måste se dem i proportion, säger ambassadören. Turkiet har 80 miljoner invånare, och då är några tusen inte så mycket, tycker han. ( Kommentti:  60 000 on hänen mielestään " jokunen tuhat"!)
– Jag skulle säga att det är normalt att siffran är så hög och ni kommer att få se många återvända till sina jobb. Jag tror inte att det här skapar ett vakuum i civilförvaltningen, svarar han på frågan hur Turkiet ska klara sig utan tiotusentals lärare, poliser och domare som hör till dem som har avsatts efter kuppförsöket.
Att Turkiet så snabbt kunde gripa så många beror på att man hade samlat underrättelseinformation i många år, säger Başağa.
Fethullah Gülen, som av regimen beskylls för att ha orkestrerat kuppen, har i många år försökt bygga upp en stat inom staten och infiltrerat speciellt armén, inrikesministeriet och justitieministeriet, förklarar ambassadören.
Det finns vattentäta bevis att kuppförsöket gjordes av Fethullah Gülen-terrororganisationen. Vår regering har hela tiden avslöjat de verkliga motiven som den här gruppen och dess ledare har. Kuppförsöket var det senaste brottet utfört av dem och vi ber våra partners och allierade att förhindra gruppens aktivitet, säger ambassadören.
De vattentäta bevisen bygger bland annat på erkännanden som gripen militärpersonal har gjort, säger han. Turkiet säger sig förbereda bevisen för att sedan skicka dem till USA, där Gülen lever i exil. Turkiet kräver att USA utlämnar Gülen, som själv säger att han inte hade någonting med kuppen att göra.
  • Tästä haastattelusta käy ilmi toinen henkilö Fethullah Gülen ja hänestä wikipedia tuojälleen eräänuuden käsiteen. Aikamme on nyt nähnyt mitä islma saa maailamsas aikaan ja nyt tämänkin  liikken takana on jokin islamin haara, suufilaisuus nimeltään. 
  • Kristinuskossa on se ero islmaiin, että  kaikki  uskovaiset tietävät kristinuskon dogman ja toteutusmuodot ovat  samansuuntaiset , henki on smaa ja tunnsitetaan  toiset  ja  kristinuskon  edistää  maailman rauhaa ja järjestystä. Jos joiku jostain pakenee, pakenee kristinuskon maihin- venyttäen loputlqa kyllä inhimillisiä kärsivällisyyden jäänteitä, koska akristityissäkin on se vanha-aatami vielä olemassa ja  kankeaa se muuttuminen uudeksi aatamiksi  on  jos on kovasti vaikeuksia.  Muta  kristinuskon invasoituminen maailamssa on hyvyyttä.
  • Islamissa  on kuin  seitsemän päätä ja jokaisessa sen seitsemän eri sarvea ja nyt tämä uusi sarvi on nimeltään SUUFILAISUUS.  Kaikki islamin invaasio on tähän asti ollut pahuutta ja väkivaltaa. parhaimmillaan islamilainen yhteiskunta on edes itse keskenään  tappamatta  lähimmäistään.  Islamin  pirstoutuminen  väkivallan  hierarkiaan on maailman ongelma, jossa  kaikki eri isloamin lahkot väittävät olevansa väkivallassa se hierarkian alin porras, siis se vähiten  väkivaltaa tekevä (epä)jumala , kun saa  lakinsa läpi kristikunnassa. Vähintä väkivaltaa  on esim  heidän mielestään aloittaa  lasten huiveista- mistä lopulta ylemmillä  portailla   irtoaa ihmisten päät hitaasti kynien. Sellainen epäjumla on EL-JAD- = oman käden (JAD)  voima on heillä jumalanansa (EEL).
  • Niin millä väkivallan ( oman käden voiman ) portaalla on SUUFILAISUUS? 
  • Siitä huivimessusta vielä. Myös Uudessa Testamentissa puhuttiin huivista yhdessä kohtaa.  Silloin kun naiset ja miehet menivät ulkomailla ( Israelin ulkopuolella) seurakuntiin yhteisiin kokouksiin ja naiset siellä jopa aukaisivat suunsa ja profetoivat, mikä oli tietysti tapahtunut Vanhan Testamentinkin aikana- silloin  Paavali kiinnitti huomiota siihen oliko puhuvalla naisella  päässään huivi vai ei. Jopa UT.ssa on  esimerkkejä  naisista  joiden kautta tuli  Hengen sanomaa.  Tällaisissa tilanteissa Paavali  halusi että  aikuiset  naiset, varsinkin ne jotka ovat naimisissa,rukopustilaisuuksissa  peittävät  hiuksensa huivilla  hengellisen hierarkian kunnioittamisen  merkiksi ( I kor. 11: 5- 16) . Paavali jopa  kiinnitti silmänsä hiuslaitteisiin ja  oli sitä mieltä että kovin korkeaksi ei pitäisi tyttöjenkään hiuksia laittaa kokouksen ajaksi.  Hiuksethan ovat annettu  naisille   kauneudun kruunuksi  ja Kreikassa varsinkin osattiin  laittaa hiukset kauniisti.
  • Tuo huivi saattoi olla  ensimmäinen edellytys että miespuolinen seurakunta edes aukaisisi korvaansa asialle, minkä nainen sanoi,  koska silloin nainen osoitti  uskovansa Jumalan sanaa ja järjestystä.   Kaikenlainen sanoman tuominen ilman seurakuntakuria katsottiin lähinnä sellaiseksi haikaransiiven lepatukseksi, jossa  jauholaarissa  on pahuus naisen hahmossa siellä  sanojen takana- ja  asia on hengellistä babylonia 8I Piet. 5: 13)  - (Sakarja 5: 5- 11). Paavali näki että  mennään hengellisesti   eedenistä itään ja muodostetaan sellainen naiskeskinen (epä)jumalanpalvelus ja se saa temppelinsä maailmassa  siellä  Babyloninkin takaisilla ja   yläpuolisilla vuorilla Sinearissa-  josta ei sanojen paljoutta puuttunut alkupaivinäkään baabelin kielten sekoituksen (Genesis 11: 1-2) ja  Nooan päivien jälkeen.  Mutta Paavali sanoi myös, että   tuossa huiviasiassa hänen  tuntemissaan seurakunnissa on ollut se tapa mistä hän puhuu. ja velvoittaa korinttolaisia päättämään itse asiasta ja jos joku  väittää häntä Gamalielin oppilasta  vastaan, tietäköön että  meillä ( juutalaisilla ) ei ole sellaista tapaa eikä Jumalan seurakunnissa.(I Kor. 11: 16). kansat ovat erilaisia.Ilmastot t ovat erilaisia.
  •   Mutta  se seurakunnille annettu  huivisääntö ei kattanut pieniä tyttöjä, nuoria naisia,jotka eivät olleet naimisissa.Täytyihän  uuden sukupolven myös  saada nähdä ihmiskasvoja ja  rakastua ja mennä naimisiin  normaalisti-  Arabiyhteiskunnassa  nuorisonkin kanssakäyminen ja tapaaminen on vieläkin aika hankalaa. Olin  Nasaretiss töissä 1972 ja silloin siellä enimmäisen kerran  kylän  nuoret saivat pitää musiikkitilaisuuden yhdessä:  tytöt ja pojat. Miltei tärykalvot  puhkesivat kun siellä musiikki pauhasi ja laulut kaikuvat, että katto oli nousta. Istuin ihan eturivissä konsertissa.  . Siis tarkoitan: islamalueella on tehty  aivan epäinhimillisiä  sääntöjä jotka  orjuuttavat ihmiskuntaa ja väsyttävät kansan henksien  selkärangan- ei ne ainakaan Luojalta Jumalalta ole! Heidän pitäisi pitää myös uskonpuhdistus. kuten  aikanaan  1400- 1500 luvuilla kristikunnassakin tehtiin.  Pitäisi karsia tuollaiset   orjuuttavat asiat- jotka eivät mitenkään ole  Luojan kunniaksi ja näännyttävät ihmissielun  yhtä raunioksi  kuin heidän maansa esim  Syyria ja Irak ja nyt Jemen., Sudan, Somalia etc etc. Meneekö rturkki samaan  ansaan? Koko sotavyöry  voi olle maksimaalista  utbrännhet-oiretta , sellaista exhaustion oiretta-  islamissa ei ole koskaan mitään  lepoa ja  ihmiset  kulkevat kuin endomorfiineillaan, kehollisissa ja  yhteiskunnallisisas  tuskatiloissaan sen  orjuuden takia.  Milloin rääkkäävät itseään ramadanilla, milloin jatkuvilla   pakkorukouksilla ja heräämisillä.   vahinko että  islamiin kuuluu  kieltää Elävät Vedet, Jeesuksen  olemus, sanat ja Uuden Testementin opetus.
 https://fi.wikipedia.org/wiki/Fethullah_G%C3%BClen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar