söndag 30 december 2012

Teemanin asioita

Teeman on Raamatun mainitsema eteläinen maa, tai Etelätuuli vastakohtana Pohjoisen suunnan tuulelle .(Zaffon)
  ( eli nykyinen Jemen). Se omaa omaa pitkän historian,  jonka kartoittamiseen menisi päiviä aivan Salomonin ajoista. Mutta nykyään  alue taitaa olla islamilainen ja  joka tapauksessa Suomen valtiolla ei taida siellä olla  lähetystöä.

Tänään 30. 12. 2012  JPost kirjoitti tästä  alueesta lyhyen uutisen.

  •  Ainakin kolme kansainvälisesti tunnettuun terroriryhmään  kuuluvaa oli saanut surmansa al Bayda nimisessä provinssissa lauantaina ilmeisessa dröönari-iskussa - tämä tieto tuli  sekä hallituksen  että  heimojen taholta.  Ao. kansainvälisen ryhmän terroriepäiltyjä henkilöitä on viime kuukausina  ajettu takaa  ja  surmattu kymmenittäin maan eteläosissa.

'At least 3 al-Qaida-linked terrorists killed in Yemen'
By REUTERS
12/30/2012 09:40
SANAA - At least three al-Qaida-linked terrorists were killed in the southern Yemeni province of al-Bayda late on Saturday in an apparent drone strike, government and tribal sources said.


Kommentti:
Tällaiset  dröönarit (drone) kuuluvat lentäviin miehittämättömiin ilma-aluksiin, joilla on automaattinen  ja etäohjaus, mutta niillä ei ole samaa executiivista kyyä kuin miehitetyillä hävittäjäkoneillä, joita paljon pienempiä ne ovat. 
Monella mailla on näitä droneja. Wikipedia kertoo niistä paljon lisää.
http://fi.wikipedia.org/wiki/UAV

Suomen iltalehti kirjoittaa tänään (Sitaatti)
 
Itävaltalaisen uutistoimiston mukaan sieppausdraama voi olla yritys vapauttaa pidätetyt heimon edustajat.
Jemenin sieppausdraaman takana saattaa olla halu vapauttaa viranomaisten pidättämiä heimojen edustajia. Itävaltalaisen uutistoimisto APA:n mukaan Jemenin mediassa on arveltu sieppauksen olevan yhteydessä heimolaisten pidätyksiin.
Kaksi suomalaista ja yksi itävaltalainen siepattiin 21. joulukuuta. Aiemmin viranomaiset olivat takavarikoineet turkkilaisia aseita, jotka oli tarkoitettu heimolaisille. Samassa yhteydessä pidätettiin useita henkilöitä.
APA:n haastatteleman Lähi-itä-asiantuntijan Amer Albayatin mukaan jemeniläisissä tiedotusvälineissä on arveltu, että sieppaus on yritys vapauttaa pidätetyt.
Albyati itse arvioi, että kyse olisi myös lunnaista.
Ulkoministeriöstä kerrottiin aiemmin lauantaina, ettei sieppauksesta ole uutta kerrottavaa. Myöskään tietoa turkkilaisyhteydestä ei haluttu kommentoida.

16:19
 










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar