torsdag 23 augusti 2018

Lapin maaperän outoudet

Se ihana koskematon Lapinmaa, jonka luontoon turisti aivan viehättyy, on  todella vielä ehkä osin tuntematon.  Jossain vaiheesa sanottiin että  Lapin vitsaukset ovat    sateet,  saksalaiset ja hyttyset.  Kun tidetään miten paljon siellä on hyttysiä, käsittää  asian, sillä natsiaikainen armeija kaiketi Suomessa  käsitti 200 000 saksalaista parhaimmillaan ja Lapissakin oli monta ja natsiarmeijalle oli tyypillistä, että  se oli varustautunut  mitä parhaimmilla muona-, tupakka- ja kahvi-sekä viina varastoilla aseista puhumattakaan.  varmaan se mitä siihen aikaan moderneimmin aseena käytettiin, oli käytössä.

Löysin  isän ja isän veljien kirjajäämistöstä mm   väestönsuojeluoppaan vuodelta 1939 (1938?)  ja siinä neuvottiin, millä tavalla pitää pommisuojat ja talot rakentaa  tulevan uhkaavan sodan  alla ja kansalle selvitettiin johdon taholta, että on tulossa sellaisia aseita, mitä ei ole aiemmin ollut olemassakaan.  Ja jos syttyy sota  saksan aj  neuvostoliiton kesken- tulee mahdolliseksi, että Suomi altistuu näille riippuen   missä sodan rintama liekehtii. Selvitettiin  fosforiperäisiä pommeja mm.  joill on polttava vaikutus eikä aine sammu vedestä. Niistä kuitenkaan ei puhuttu sariini- nimisestä mitään.  Joten nyt  Lapsita Ivalosta  löytyneet  kemiallisen joukkotuhoaseen rasiat sodan päiviltä todennäköisesti   sisältävät jotain fosgeenin tapaista.  Arvelen.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/201808212201151193_u0.shtml

 ensimmäisiiä tutavia joita sain Rovaniemellä, eräs hörkön perhe, asui ounasvaaran ritneellä ja he kertoivat, kuinka sodan päivänä koko rinne oli täynnä antsilippuja ja sodan jälkeen löytyi maasta  yllätäen puutarhatöiden yhteydessä   erinäisiä  tavarakätköjä, kuten  tupakkaa oli runsaasti. lisäksi  oli huhu, että saksalaiste turisti  matkailevat sodanjälkeisessä Lapissa   siten, että heillä on ihan kaikki  tarvitava mukanaan  ja he kulkevat  näitä vuoria ja epäiltiin että he etsivät joitain  vanhoja tavarakätköjä. Mutta tämä on vain huhu.  Kuitenkin  pidän Lappia nykyisin  vielä hyvin vaarallisena maaperänä, joka voi tuottaa  aina yllätyksiä - sata  vuottakin eteenpäin.  Olihan siellä vetäytymässä maailamn   vahvimmaksi katsottu armeija.  Jos elossapysyminen on tärkeintä, silloin heitetään mitä tahansa lastia  "yli laidan"- tässä siis kätkettiin maaperään.
  Vaarat  ovat  relevantteja  silloin kun aletaan rakentaa normaalisti nykyaikaisesti ja maan pintakerroksia poistetaan  syvemmältä.
Sanokoot muut sitten että  "ei enää  vaaraa, ei enää vaaraa",   kuka lie kiltti sielu sieltä Saksasta nyt sitten sanoi, että Ivalossa  "on vaaraa". 

---
Kauhistuttaa  muuten tässä samalla  ajatella Syyrian maaperää:  kuinka kauan  kestää, että sieltä on haravoitu myrkyt ja miinat pois ja maassa kasvaa ns.  tavallinen vilja, kun vieläkin siellä löytyy jotain tuhottavaa ja  rauniotettavaa ja  paikkoja johon myrkkyä ja miinaa  asetetaan.

On se kummaa tämä ihmiskunta. Ikään kuin ihmiskunnassa olisi sodanhalun ja genosidin halun geeni, joka aikansa ilmenee ja sitten  kun joitain  geeniä hiljentäviä   geenejä  alkaa ilmentyä, niin sodan ja genosidin toteuttaminen alkaa taas vaimentua.  Ikään kuin asia olisi jotain mitä ei   ihmiskunnan järkipää pysty hallinnoimaan, vaan järkevimmätkin rauhan  asianajajat  joutuvat  heilumaan kuin heinämies, etteivät  itse tuhoutuisi.
daavid kunignas aikanaans anoi: ANII - SHALOM ve HEIM -LA MILCHAMAA!
Minä olen rauhan ihminen, mutta  he  ovat  sotajalalla.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar